Bílá hrášková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1615 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 106.2 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 11215.5 mg
  • Vitamín A 11215.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nasucho opraženou hladkou mouku, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Potom vsypeme okapaný hrášek a povaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z plotny a přilijeme mléko rozkvedlané se žloutkem.

  • 3

    Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu