Jemná polévka z brokolice

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Brokolice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 396.4 mg
  • Vláknina 7047 mg
  • Vitamín A 7047 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice.

  • 2

    Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce.

  • 3

    Do vody po uvařené brokolici dáme mléko, pepř, muškátový květ a sůl. Přivedeme k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky.

  • 4

    Mezitím nakrájíme uvařené růžičky brokolice na malé kousky.

  • 5

    Když se nám voda vaří, přidáme kousky brokolice.

  • 6

    Vaříme 10 minut.

  • 7

    Po uvaření přidáme do polévky šlehačku.

  • 8

    Polévku podáváme dostatečně teplou.

Komentáře k receptu