Conchigliette v rybím vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 60 g Bazalka
  • 100 g Estragon
  • 400 g Mořský ďas
  • 300 g Těstoviny Conchigliette
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 2344.3 mg
  • Vláknina 32843.2 mg
  • Vitamín A 32843.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyřežeme z mořského ďasa plátky, stáhneme kůži, rozsekáme na kusy páteř a uschováme i s odřezky. Připravíme rybí vývar. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek omyjeme a pokrájíme.

  • 2

    Do pánve vhodíme nasekanou rybí páteř a odřezky, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený pórek, omytou petrželku a bobkový list, zrnka pepře, přilijeme studenou vodu a bílé víno. Vše osolíme. Uvedeme do varu, průběžně odstraňujeme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar přecedíme.

  • 3

    Pokrájíme plátky z mořského ďasa na kostičky, odkrojíme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papričku nasekáme na jemno. Spaříme rajčata a nasekáme. Bazalku, petrželku a estragon nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme.

  • 4

    Na oleji smažíme šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené cukety a na kostičky pokrájené rybí maso a vše krátce na prudkém ohni osmažíme, aby rybí maso po všech stranách mírně zezlátlo. Přidáme papričku, špetku soli a pepře, přilijeme víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme nasekaná rajčata, rybí vývar a vše cca 5 minut povaříme.

  • 5

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě a přidáme do rybího vývaru s cuketami. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a estragonem. Hned podáváme.

Komentáře k receptu