Pórkovo-sýrová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 596.4 mg
 - Vláknina 10289.8 mg
 - Vitamín A 10289.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s pórkem na něm osmahneme. Potom přidáme mleté maso a vše osmažíme.
 - 
                                2
Směs osolíme, opepříme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme bílé víno a zeleninový vývar a necháme projít varem.
 - 
                                3
Tavený sýr necháme za stálého míchání rozpustit v polévce. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme.