Zahradnická polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Houby čerstvé
  • 50 g Hrášek
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 15 g Pažitka
  • 50 g Květák
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 247.4 mg
  • Vláknina 5477.5 mg
  • Vitamín A 5477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuto polévku vaříme ze zeleniny, kterou míváme na zahrádce.

  • 2

    Houby nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, petržel a celer na kostičky, květák na malé růžičky.

  • 3

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme houby a vaříme 20 minut. Nyní přidáme pokrájenou zeleninu, vsypeme do polévky ještě hrášek a vaříme dalších 15 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme do polévky žloutek.

  • 4

    Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu