Polévka s telecími kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Pažitka
  • 200 g Rýže dušená
  • 6 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • 0.5 kg Telecí maso mleté
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 229.2 mg
  • Draslík 543.7 mg
  • Vláknina 5398.2 mg
  • Vitamín A 5398.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, nasekanou pažitku, uvařenou rýži a bazalku. Osolíme, opepříme a uhněteme do hladké hmoty. Vytvoříme malé kuličky, které si vyskládáme na tácek. Do hrnce vlijeme vodu a olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody co nejrychleji vhodíme kuličky masa, aby se vařily stejnou dobu. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. V misce ušleháme vejce s citronovou šťávou a trochou vývaru. Za stálého míchání vlijeme do polévky, vejce se srazí a zahustí polévku. Dochutíme a hned podáváme.

Komentáře k receptu