Rybí polévka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Chléb toastový
  • 15 g Jíška instantní
  • 1000 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 99.5 mg
  • Vláknina 3217.5 mg
  • Vitamín A 3217.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Rybu vyjmeme, maso obereme, pokrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Hlavu s kostrou vyhodíme. Polévku ochutíme vínem Madeira, zahustíme jíškou, přidáme kousek másla, chvilku povaříme a můžeme podávat.

  • 2

    Tato polévka výborně chutná s topinkami.

Komentáře k receptu