Krupková polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1656 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 506 mg
 - Vláknina 5165 mg
 - Vitamín A 5165 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Polévku podáváme velmi teplou.