Janovská minestrone s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Fazole červené sterilované
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Tuřín
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Sýr Parmezán
  • 2 šálek Víno bílé
  • 4 šálek Vývar drůbeží
  • 0.5 hrnek Těstoviny Penne
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 334.2 mg
  • Vláknina 10366 mg
  • Vitamín A 10366 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme.

  • 3

    Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme.

Komentáře k receptu