Polévka krabí se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 1033 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 44.3 mg
 - Draslík 659.2 mg
 - Vláknina 6013 mg
 - Vitamín A 6013 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve s rybím vývarem vložíme nakrájenou mrkev na malé kousky, pokrájený pórek a bobkový list. Uvedeme vše do varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pánev pokličkou a 10 minut povaříme, až zelenina bude měkká.
 - 
                                2
Z vařených krabů obereme maso. Klepeta odlomíme a dáme stranou, maso vybereme i z ulomených klepet. Přidáme do pánve krabí maso s nastrouhaným zázvorem, badyánem, sójovou omáčkou a uvedeme do varu. Necháme vařit 10 minut, aby se krabí maso prohřálo.
 - 
                                3
Osolíme, opepříme a můžeme ozdobit krabím klepetem. Podáváme.