Veronská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Slanina vepřová
  • 250 g Kosti hovězí řídké
  • 150 g Fazole
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 145 g Hrášek
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Těstoviny Penne
  • 120 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Brambory
  • 100 g Těstoviny Farfalle
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1124 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 546.9 mg
  • Vláknina 9927.7 mg
  • Vitamín A 9927.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme pokrájený česnek, cibulku, slaninu a kosti a smažíme je 4-5 minut. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě těstovin a parmezánu a přivedeme je k varu. Na mírném plameni je pod pokličkou vaříme zhruba 90 minut.

  • 2

    Z hrnce vyjmeme kosti a odložíme je stranou.

  • 3

    Vsypeme do něj oba druhy těstovin a vaříme. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem spolu s křupavým chlebem.

Komentáře k receptu