Brynzová polévka s kysanou smetanou
Suroviny
- 150 g Sýr Brynza
 - 400 g Smetana zakysaná 14%
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 59.5 mg
 - Vláknina 1226 mg
 - Vitamín A 1226 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, brynzu rozmícháme v 250 ml vody, petrželovou nať jemně nasekáme, kysanou smetanu rozšleháme s 50 ml vody a moukou.
 - 
                                2
Na másle osmažíme cibuli, přisypeme papriku, zašleháme brynzu, přilijeme zbývající vodu, ocet a provaříme. Poté vlijeme kysanou smetanu s moukou, dobře rozšleháme, přisypeme kmín, podle potřeby sůl. Na talířích zdobíme petrželovou natí.