Petrželová polévka s kari

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Petržel kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Česnek
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pažitka
  • 1.8 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 788.3 mg
  • Vláknina 10185 mg
  • Vitamín A 10185 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 179.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a vaříme pomalu pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme.

  • 3

    Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu