Polévka z mořských ryb a kukuřice
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 500 g Kukuřice
 - 125 g Dýně
 - 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 250 g Treska aljašská
 - 12 g Česnek
 - 250 ml Protlak rajčatový
 - 0.25 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Citrony
 - 1.25 l Vývar rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 32.1 mg
 - Draslík 806.6 mg
 - Vláknina 4958 mg
 - Vitamín A 4958 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Opékáme, než začnou měnit barvu.
 - 
                                2
Přidáme sladkou kukuřici, na kostičky nakrájenou dýni, na kostky nakrájený brambor a nasekanou chilli papričku bez semen. Dusíme ještě cca 5 minut pod pokličkou.
 - 
                                3
Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, tymián, vaříme do měkka cca 15 minut.
 - 
                                4
Přidáme na velké kousky nakrájené tužší bílé rybí maso a jen krátce prohřejeme.
 - 
                                5
Odstraníme bobkový list a podáváme zdobené citronem.