Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1626 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 778.9 mg
 - Vláknina 19855.5 mg
 - Vitamín A 19855.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 15.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.
 - 
                                3
Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.
 - 
                                4
Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.