Myslivecká paštiková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lišky čerstvé
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Srnčí maso
  • 100 g Paštika zvěřinová
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.5 polévková lžíce Česnek medvědí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 468 mg
  • Vláknina 2896.8 mg
  • Vitamín A 2896.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.

  • 2

    Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno.

  • 4

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut.

  • 5

    Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

  • 6

    3 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína.

  • 7

    Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu