Vývar se žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1787 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 570.1 mg
  • Draslík 1356.1 mg
  • Vláknina 7638.5 mg
  • Vitamín A 7638.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme hovězí vývar spolu se zeleninovým v jednom hrnci. Přimícháme sezamový olej. Citronovou šťávu smícháme se žloutky a ochutíme pepřem.

  • 2

    Asi po 10 minutách přidáme jemně nasekané oregano. Pak opatrně nalijeme žloutky do polévky a přibližně 5 minut necháme houstnout.

  • 3

    Opečeme toasty a položíme na předehřáté talíře.

  • 4

    Toasty přelijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu