Polévka ze zvěřiny s knedlíčky a nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 250 g Játra vepřová
  • 20 g Houby sušené
  • 800 g Srnčí maso
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 281.9 mg
  • Draslík 1172.4 mg
  • Vláknina 17181.8 mg
  • Vitamín A 17181.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.

  • 2

    V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka.

  • 3

    Připravíme si játrové knedlíčky. Odblaněná játra umeleme a v míse smícháme s vejci, strouhankou, rozpuštěné máslo, špetkou soli, špetkou pepře a majoránkou. Hmotu necháme pod fólií v lednici do uvaření polévky.

  • 4

    Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout. Vývar přivedeme do varu a zavaříme do něj játrové knedlíčky, vaříme zhruba deset minut, poté přidáme uvařené nudle (pět lžic vlasových nudlí jsme uvařili ve vodě podle návodu na přebalu) a udušený celer. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu