Krémová polévka s kerblíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 70 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 70 g Dýně
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 834 mg
  • Vláknina 11042.2 mg
  • Vitamín A 11042.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.

  • 2

    Omytý kerblík drobně pokrájíme.

  • 3

    Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.

Komentáře k receptu