Polévka z dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 185 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Dýně
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1370 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 1296.2 mg
  • Vláknina 10563 mg
  • Vitamín A 10563 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a přidáme na plátky nakrájenou dýni. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme skořici a rozmarýn. Uvaříme doměkka a rozmixujeme.

  • 2

    Znovu zahřejeme a přidáme mléko a rýži. Přivedeme k varu, odstavíme a posypeme zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu