Pivní zelňačka
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 150 g Klobása ostravská
 - 250 g Zelí kysané
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 700 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 89.5 mg
 - Vláknina 1911.8 mg
 - Vitamín A 1911.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme.
 - 
                                2
V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka.