Valašská houbovačka
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1.05 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 80.9 mg
 - Vláknina 569.6 mg
 - Vitamín A 569.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hříbky a lišky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Připravíme si noky: v misce vymícháme polotuhé těsto. Hrubou mouku smícháme s majoránkou, vejcem, vodou a solí.
 - 
                                3
V hrnci za stálého míchání opražíme dozlatova nasucho hladkou mouku s kmínem, potom postupně přilijeme studenou vodu (0.5 dl), opraženou mouku rozmícháme, přidáme houby, mořskou sůl a vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Noky vykrajujeme lžičkou, dáváme je do vařící polévky a vaříme cca 2 minuty a podáváme.