Kmínka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 119.2 mg
  • Vláknina 2021.8 mg
  • Vitamín A 2021.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři si roztlučeme kmín. Starší žemle pokrájíme na kostičky a nasucho je v pánvi za častého míchání usušíme. Pak je rozdělíme do talířů. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme sádlo a kmín krátce restujeme, přidáme cibuli, osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku, papriku, promícháme a krátce osmažíme (asi jen 30 sekund).

  • 3

    Pak hned přiléváme postupně vodu a stále mícháme, aby jsme jíšku rozpustili.

  • 4

    Když přijde polévka k varu, snížíme teplotu. Polévku vaříme asi 10 minut, dochutíme ji solí, přimícháme pažitku a nalijeme do talířů.

Komentáře k receptu