Dršťková polévka s chilli
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 200 g Chléb celozrnný žitný
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Majoránka
 - 50 g Česnek
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 25 g Chilli paprička
 - 40 g Paprika červená
 - 500 g Dršťky vařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 5 ml Polévkové koření
 - 1200 ml Hovězí vývar základní
 - 10 ml Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 2186 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 208.4 mg
 - Draslík 558.6 mg
 - Vláknina 11110 mg
 - Vitamín A 11110 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, vařené dršťky na nudličky, chilli papričku posekáme najemno, červenou papriku bez jádřince pokrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme cibulovou středně hnědou jíšku. Přidáme papriku, chilli papričku, necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme metlou, přivedeme k varu, přisypeme dršťky a necháme 15 minut vařit. Nyní přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku, zakápneme chilli omáčkou a dovaříme.
 - 
                                3
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme s tmavým chlebem.