Polévka z divokého holuba s krupičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Houby sušené
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1.5 kg Holub
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4.5 polévková lžíce Krupička dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 321.5 mg
  • Draslík 1331.6 mg
  • Vláknina 21609.3 mg
  • Vitamín A 21609.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.

  • 2

    V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.

  • 3

    Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.

  • 4

    Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu