Pikantní velikonoční polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 1180 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 472 mg
 - Draslík 473.5 mg
 - Vláknina 2850 mg
 - Vitamín A 2850 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou.
 - 
                                2
Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou.