Papriková polévka s protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 134.2 mg
 - Vláknina 2832.5 mg
 - Vitamín A 2832.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme papriky s cibulí a chvíli podusíme. Zasypeme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a povaříme nejméně 15 minut. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme pepřem, solí a polévku dovaříme.
 - 
                                3
Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.