Vývar rybí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer řapíkatý
  • 650 g Rybí hlavy
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 4867.9 mg
  • Vitamín A 4867.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron nakrájený na kolečka a bílé suché víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme.

  • 2

    Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu