Boršč se zelím a vepřovým masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Vepřová plec
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 g Zelí kysané
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 70 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.4 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 45.3 mg
  • Draslík 502.4 mg
  • Vláknina 6179.5 mg
  • Vitamín A 6179.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, maso na kostky, kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, syrové brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, hrášek a pokrájenou červenou řepu omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, poté vmícháme nastrouhanou zeleninu, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou, vložíme brambory a vaříme 35 minut. Do polévky vmícháme zelí, koření, cukr, sůl a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme ocet, hrášek s řepou a česnekem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu.

Komentáře k receptu