Minestrone se sterilovanými fazolemi
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 125 g Celer - nať
 - 150 g Cuketa
 - 150 g Mrkev kořen
 - 75 g Sýr Parmezán
 - 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 420 g Fazole cannellini
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1084 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 687.1 mg
 - Vláknina 6227.7 mg
 - Vitamín A 6227.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, mrkev, cuketu, cibuli a česnek oloupeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev, cuketu a cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Celerovou a petrželovou nať jemně posekáme, z Parmezánu odkrojíme kousek kůry.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vložíme cibuli s česnekem, restujeme 5 minut, až cibule změkne, přidáme brambory a restujeme dalččččších 5 minut. Do směsi přidáme mrkev, cuketu a celerovou nať a vše ještě dalších 5 minut restujeme.
 - 
                                3
Přilijeme hovězí vývar, vložíme rajčata a parmezánovou slupku, uvedeme do varu a zakryté hodinu vaříme. Je-li polévka příliš hustá, přilijeme vývar. Nakonec do polévky vložíme fazole a petrželovou nať a ještě 10 minut zahříváme.
 - 
                                4
Vyjmeme sýrovou slupku, osolíme a opepříme. Podáváme s tousty.