Lahodná bujabéza s mořskými plody
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Treska aljašská
 - 250 g Mušle slávky
 - 250 g Okoun - filety
 - 125 g Krabí maso mražené
 - 500 ml Rajčatová šťáva
 - 375 ml Víno bílé
 - 375 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Rak říční
 - 8 ks Hřebenatka
 - 0.5 hrst Celer - nať
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 80.6 mg
 - Draslík 846.9 mg
 - Vláknina 3895.2 mg
 - Vitamín A 3895.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.
 - 
                                2
Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.
 - 
                                3
Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.