Polévka se syrovátkou a koprem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Kopr čerstvý
 - 4 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 4 ks Brambory
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Bobkový list
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Syrovátka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 277.8 mg
 - Draslík 863 mg
 - Vláknina 4925.4 mg
 - Vitamín A 4925.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme máslo a rozpustíme je. Přisypeme kmín a mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a přidáme oškrábané, na menší kostky nakrájené brambory. Počkáme, až polévka začne vřít, zalijeme ji syrovátkou a přidáme další kmín. Vsypeme dvě třetiny nasekaného kopru, lžičku cukru a dále vaříme až do okamžiku, kdy jsou brambory měkké.
 - 
                                2
Uvaříme ztracená vejce. Potom polévku rozdělíme do talířů. Do každého z talířů umístíme jedno ztracené vejce a zasypeme zbytkem kopru. Servírujeme s chlebem.