Šumavský úkrop

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 888 mg
  • Vitamín A 888 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek očistíme a utřeme se solí. Omyjeme pažitku s petrželkou a kerblíkem. Vodu z bylinek setřepeme a drobně je nakrájíme. Plátky chleba opečeme v topinkovači.

  • 2

    Česnek a bylinky rozdělíme do talířů. Do každého talíře dáme lžičku másla a hned česnek přelijeme vroucí vodou, ve které jsme vařili asi 5-7 minut kmín. Ke každé porci podáváme chlebovou topinku, kterou si každý do polévky naláme sám. Úkrop podáváme horký.

Komentáře k receptu