Polévka z červené řepy s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 50 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Červená řepa
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1369 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 2446 mg
  • Vláknina 32948.5 mg
  • Vitamín A 32948.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut.

  • 3

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou.

  • 4

    Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu