Šumavská bramboračka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Křemenáče
  • 50 g Lišky čerstvé
  • 300 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 468.7 mg
  • Vláknina 4409.8 mg
  • Vitamín A 4409.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hřiby, křemenáče a lišky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 9 dl vody, solí, drceným kmínem, bobkovým listem a vaříme je přibližně 10 minut. Přidáme houby a pomalu vaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Mezitím v zakysané smetaně rozkvedláme polohrubou mouku a přilijeme do polévky. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Polévku dochutíme solí, případně můžeme přidat i lžičku cukru a ocet podle chuti. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, promícháme, vaříme 1-2 minuty, přidáme kopr, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Komentáře k receptu