Prachatická kudlaná polévka s hnědými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 dl Smetana zakysaná15%
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 850.6 mg
  • Vláknina 7165.5 mg
  • Vitamín A 7165.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Hříbky s hnědou hlavičkou (suchohřib hnědý) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Brambory a hříbky vložíme do hrnce, zalijeme je 1 litrem hovězího vývaru, přidáme sůl, kmín, celý pepř a vaříme 15-17 minut doměkka. Ve smetaně rozkvedláme dohladka hrubou mouku, kterou zamícháme a povaříme 4-5 minut. Polévku dochutíme octem, přidáme kopr a podáváme. Do každé porce položíme teplé vajíčko uvařené na hniličku a oloupané.

Komentáře k receptu