Vepřová polévka s brambory a krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 400 g Vepřový ořez
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2.7 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 5 polévková lžíce Krupky trhané
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 177.7 mg
  • Draslík 1031.5 mg
  • Vláknina 6152.3 mg
  • Vitamín A 6152.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme.

  • 2

    Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme.

  • 3

    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec.

Komentáře k receptu