Hrášková polévka se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 5 g Bazalka
  • 300 g Hrachové lusky
  • 5 g Máta
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 250 g Špagety
  • 300 ml Voda pitná
  • 800 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1251 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.8 mg
  • Vláknina 6015.2 mg
  • Vitamín A 6015.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.

  • 3

    Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu