Chodská horalská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 160 g Houby čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 9 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 605 mg
  • Vláknina 6551 mg
  • Vitamín A 6551 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a nakrájíme je na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Houby a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pomalu vaříme doměkka přibližně 20 minut. Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Posypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme 10 minut před dovařením do vroucí polévky. V hrnečku si v zakysané smetaně rozkvedláme vejce. Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Před dovařením polévky zamícháme smetanu s vejcem, přidáme kerblík, dochutíme solí, vaříme jen 1 minutu a podáváme.

Komentáře k receptu