Chodská jednoduchá kyselačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 dl Voda pitná
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 391.1 mg
  • Vláknina 4180.5 mg
  • Vitamín A 4180.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka.

  • 2

    Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme.

Komentáře k receptu