Nudlová polévka s tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 120 g Cibulka jarní
 - 350 g Zelí čínské
 - 500 g Nudle vaječné
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Vývar drůbeží
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1705 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 631.7 mg
 - Vláknina 15074.8 mg
 - Vitamín A 15074.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tofu pokrájíme na kostky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Cibulku pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Vývar uvedeme k varu, přidáme sójovou omáčku, mirin, olej a cukr. Přisypeme nudle a čínské zelí. Vaříme 1 minutu. Pak přidáme tofu a necháme vařit další 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem a servírujeme posypané cibulkou.