Orientální masová polévka KUFTA

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Skopové výsekové
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Šafrán
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 97740 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 182.7 mg
  • Draslík 390.3 mg
  • Vláknina 7483 mg
  • Vitamín A 7483 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejci, Solamylem, solí, mletým pepřem, tlučeným kmínem a se šafránem. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v osoleném drůbežím vývaru asi 20 minut. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou a za stálého míchání vlijeme do vařící polévky. Nakonec dochutíme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu