Haš, staroarménská polévka z telecích kolen
Suroviny
- 500 g Dršťky syrové
 - 300 g Sůl
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 10 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1.5 kg Telecí koleno
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 19736 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 297.2 mg
 - Draslík 1124.6 mg
 - Vláknina 6788.7 mg
 - Vitamín A 6788.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem připravíme k vaření telecí kolena. Na několika místech je nasekneme a přes noc namočíme do 3 l studené vody (nejméně na 10 hodin), vodu přitom alespoň dvakrát vyměníme.
 - 
                                2
Hovězí dršťky vymneme v soli, několikrát je dobře propereme a dáme vařit do 2 l vody. Po půlhodině vaření vodu z drštěk slijeme, zalijeme je opět dvěma litry vařící vody a povaříme ještě asi 2 hodiny, zpola uvařené dršťky následně rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Očistíme a na nudličky nakrájíme i mrkev, petržel a celer, poté ze dvou lžic másla, cibule a hladké mouky připravíme světlou cibulovou jíšku.
 - 
                                4
Telecí kolena společně s předvařenými dršťkami a krájenou kořenovou zeleninou dáme vařit do 3 l vody. Po 45 minutách vaření kolena vyndáme, vykostíme, maso rozkrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky spolu s cibulovou jíškou, rozmíchanou ve troše vývaru. Polévku vaříme dál, dokud maso a dršťky nezměknou. Poté polévku osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a stáhneme z ohně.