Tresčí polévka s batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Paprika červená
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Treska obecná
  • 200 g Hrášek
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1947 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 32.1 mg
  • Draslík 1182.4 mg
  • Vláknina 18590 mg
  • Vitamín A 18590 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jádřince a lusk nakrájíme na proužky. Batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, kukuřici z konzervy scedíme, hrášek omyjeme, filety z tresky nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až zesklovatí. Přidáme batáty, papriku, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a vaříme zvolna 5 minut. Přisypeme kukuřici, hrášek, rybu, povaříme ještě 10 minut a odstavíme.

Komentáře k receptu