Zaječí polévka se zeleninou
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 2 ml Citrónová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Mořská sůl
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Petržel
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Zaječí maso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1348 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 151.7 mg
 - Draslík 2300.8 mg
 - Vláknina 5648 mg
 - Vitamín A 5648 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zajíce důkladně omyjeme a rozkrájíme na 6 porcí. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme porce zajíce, nakrájenou cibuli, stroužek česneku. Dobře promícháme a přidáme očištěnou celou mrkev, celer a petržel. Opět promícháme, podlijeme hovězím vývarem, osolíme. Přiklopíme poklicí a společně vaříme do změknutí masa.
 - 
                                2
Měkké maso vybereme z polévky, obereme od kosti, rozkrájíme na malé kousky. Polévku přecedíme, uvaříme v ní na malé kousky nakrájené brambory. Mrkev, celer a petržel také vybereme z polévky a pokrájíme na malé kostky, které vložíme do polévky. Přidáme nakrájené maso ze zajíce.
 - 
                                3
Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, prolisovaným česnekem. Podle chuti přilijeme citrónovou šťávu, vložíme nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách.