Kopřivový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 270 g Kopřiva
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 130 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 321.4 mg
  • Vláknina 10130 mg
  • Vitamín A 10130 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle.

  • 2

    2) Přidáme nakrájenou bramboru, smetanu a 500 ml vody. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

  • 3

    3) Kopřivy omyjeme a přidáme je do polévky. Vaříme 10 minut.

  • 4

    4) Vejce si uvaříme.

  • 5

    5) Polévku podáváme s rozpůleným křepelčím vejcem.

Komentáře k receptu