Uzená polévka s kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 114 g
- Sodík 3552 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 1785.4 mg
- Vláknina 40310.1 mg
- Vitamín A 40310.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzená žebra zalijeme vodou, přidáme libeček, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi hodinu do změknutí.
-
2
Kroupy zalijeme dvojnásobkem vody a uvaříme doměkka.
-
3
Scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
4
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, nalijeme na ní vývar z žeber, přidáme pokrájenou mrkev a vaříme asi 10 minut. Obereme maso z žeber a spolu s kroupami ho dáme do polévky, ještě
-
5
5 minut povaříme, dle chuti přisolíme, přisypeme majoránku
-
6
a nasekanou petrželku.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 12.11.2015 18:52:14
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, ale po pečlivém přečtení množství ingrediencí na dané porce jsem skoro všeho dala méně. Stačí méně kostí i koření, ale někdo má rád výraznější kořeněnou chuť, tak to je na každém. Stačí taky o hodně méně krup, na 10 porcí cca 150 - 200 g v suchém stavu, hodně se navaří. Prostě všeho s mírou. Uzená polévka z žeber většinou bývá i tučnější, tak je na zvážení, jestli do ní přidávat ještě sádlo. I když je fakt, že cibulka udělá dobrou chuť. Já většinou do uzené polévky přidávám nejen mrkev, ale i kousek celeru a petržele a taky pórek. Na povrch jsem přidala čerstvou majoránku.
Odpovědět