Bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1440.8 mg
  • Vláknina 20539.2 mg
  • Vitamín A 20539.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky. Orestujeme ji na másle a přidáme nakrájenou cibuli, kmín a po chvíli zaprášíme moukou.

  • 2

    Zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, nakrájené brambory, houby, majoránku a petrželku, sůl a pepř a vaříme doměkka.

Komentáře k receptu