Kroupovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 706 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 179.3 mg
 - Draslík 241.6 mg
 - Vláknina 3920.2 mg
 - Vitamín A 3920.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
 - 
                                2
Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
 - 
                                3
V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.