Základní vývar z bílých kostí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kosti vepřové
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 747.6 mg
  • Vláknina 22200 mg
  • Vitamín A 22200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti nasekané na menší kusy opláchneme a dáme vařit do studené vody, osolíme.

  • 2

    Polévku vaříme pozvolna asi 3-4 hodiny.

  • 3

    Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, několik kuliček pepře a dovaříme. Pak hned přelijeme přes hustý cedník.

  • 5

    Vývar používáme k přípravě bílých a krémových polévek, omáček a šťáv.

Komentáře k receptu